בשורות הבאות, אנו מתארים מה מתירים אנשים עם מחלת קרוהן וממה עליהם להימנע.
מה יכולים אנשים עם מחלת קרוהן לקחת – פרוביוטיקה
אחד הדברים שמותר לאנשים עם מחלת קרוהן לקחת הם פרוביוטיקה. פרוביוטיקה מומלצת לרוב לאוכלוסייה, אך לסובלים ממחלות מעי דלקתיות, מדובר בפתרון חשוב במיוחד. זהו למעשה תוסף המורכב מחיידקים ידידותיים הנמצאים באופן טבעי במעיים. הוא מקל על תסמינים ומרגיע את פעילותם של חומרים מזיקים או טפילים במעיים. ניתן לצרוך אותו כתוסף תזונה או כמזון עשיר בחיידקים מועילים, כמו יוגורט. יש לציין שחלק מהחולים לא מגיבים היטב למוצרי חלב בצריכה מוגברת.
מיצי ירקות
במחלת קרוהן יש תקופות של מחלה מלאה ותקופות של רגיעה. אחד הדברים שיכולים לעזור מאוד במהלך שלב ההתפרצות הוא הימנעות מאכילה כבדה. אך בנוסף להמלצה זו, ניתן לציין שמטופלים רבים חווים הקלה לאחר צריכת מיץ ירקות. לא כל הירקות טובים באותה מידה. לדוגמה, מומלץ לסחוט עלי תרד וקייל ולהוסיף תמצית סלרי או גזר. במיצי ירקות אלו ישנם חומרים שיכולים להקל על תהליכים דלקתיים בגוף. עדיף להימנע מפירות טריים וקליפות סיבית.
מזון למחלת קרוהן
דבר נוסף שאנשים עם מחלת קרוהן מאפשרים לחלוטין הוא אכילת שומנים בריאים וטבעיים. למשל שמן זית איכותי. בהחלט רצוי לאכול דגים המכילים חומצות שומן איכותיות כמו אומגה 3. מצד שני, כדאי להתרחק ממזונות מעובדים ושמנים מתועשים וטיגון. כלל מפתח – התרחק ממוצרים עם הרבה חומרים משמרים, סוכר, צבעי מאכל.
תוספי תזונה ופעילות גופנית עבור מחלת קרוהן
דבר נוסף שאנשים עם מחלת קרוהן מאפשרים הוא שימוש בתוספי תזונה איכותיים. כמובן שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנושא זה. חלק מהתוספים יכולים לסייע בתהליך העיכול, ספיגת ויטמינים ומינרלים, לשפר את איכות השינה ועוד. כמו כן, מומלץ להקפיד על פעילות גופנית מתונה. פעילות מאומצת אינה נדרשת ואולי אפילו לא משתלמת. בינתיים, הליכה בטבע, מתיחות או אימון קל או רצועות כוח עשויות לעזור. כדאי להתייעץ עם רופא או איש מקצוע לפני תחילת פעילות חדשה.